Redovno tehničko održavanje zgrada podrazumeva održavanje uređaja i instalacija, servisiranje liftova, interfona, održavanje vodovodnih i kanalizacionih cevi, rasvete, razne vrste popravki i slično.

Iako to jeste izdatak za stanare, uglavnom se radi o simboličnim sredstvima koja mogu drastično poboljšati kvalitet života stambene zajednice.

ZAŠTO PLAĆATI ODRŽAVANJE ZGRADE?

Odgovor je vrlo jednostavan. Da bi zgrada bila adekvatno mesto za život, mora da se održava. Popravke koje često zahtevaju hitnu intervenciju, radovi koji više ne mogu da se odlažu, zahtevaju određena novčana sredstva na računu zgrade.

Da tih sredstava nema, stanari bi morali da odjednom izdvoje veću količinu novca za hitne popravke. To često dovodi i do nesuglasica i odugovlačenja sa radovima, dok se problemi u zgradi samo uvećavaju.

Dodatna prednost profesionalnog održavanja zgrade je efikasnost i cena majstora. Pegaz Profi upravnik ima stalno zaposlene majstore koji su u svakom trenutku na raspolaganju stanarima zgrada kojima upravljamo.

Koliko su majstori pouzdani? Da li će doći baš kada je vama to potrebno? Koliko će to da košta? Sva ova pitanja ne morate postavljati ukoliko sarađujete sa našom agencijom.

Paušalni iznos koji stanari plaćaju mesečno po stanu uglavnom pokriva sve vrste hitnih intervencija, kao i radove na tekućem održavanju zajedničkih delova zgrade, bez obzira na broj intervencija u toku meseca.

U praksi se dešava da odradimo i više desetina popravki u toku meseca u jednoj stambenoj zgradi, pa je finansijska ušteda za stanare izuzetno velika.

IMATE UPRAVNIKA, ALI NE I UGOVOR O TEHNIČKOM ODRŽAVANJU?

Čak i ukoliko imate drugog upravnika, sa nama možete sklopiti ugovor o tehničkom održavanju. Mnogi upravnici nemaju sopstvene ekipe majstora, pa tragaju za majstorima kada do problema dođe.

Osim što to usporava rešavanje problema, može biti i prilično skupo. Sklapanje ugovora o tehničkom održavanju je najpovoljnija solucija za stanare, a pritom obezbeđuje pravovremenu reakciju i otklanjanje kvara u najkraćem roku.

PREVENCIJA PRE SANACIJE

Redovno održavanje zgrade ne samo da omogućava trenutno rešenje tekućih problema, već i sprečava učestalost pojave novih. Kvalitetno održavanje zgrade doprinosi i dužem veku trajanja instalacija i poboljšanju sveukupnog kvaliteta života u zgradi.