Želite da prodate stan i postignete što bolju cenu?

Vrednost nekretnine određuje mnoštvo faktora na koje ne možemo da utičemo, ali takođe postoje i načini kojima možemo da doprinesemo postizanju bolje cene prilikom prodaje.

Reč je o intervencijama koje ne zahtevaju velika ulaganja, a stvaraju veliki efekat i čine vašu nekretninu atraktivnijom i vrednijom.

Za početak očistite prostor

Nekretnine koje su zapuštene i pretrpane starim stvarima deluju negativno na kupce i stvaraju utisak da će im biti potrebno mnogo vremena, strpljenja i novca da naprave funkcionalan prostor za život, ukoliko se odluče za kupovinu. Zato je jedna od osnovnih stvari koju možete uraditi generalno čišćenje svih prostorija i izbacivanje svih suvišnih stvari koje mogu da zaguše prostor.

Osvežite boju zidova

Krečenje je jedan od najjeftnijih načina da potpuno promenite izgled postojećeg stana i udahnete svežinu u prostor. Birajte svetlije boje koje će učiniti prostor prozračnijim, većim i komfornijim.

Popravite slavine koje cure

Stare dotrajale instalacije mogu u velikoj meri narušiti kvalitet života stanara, zato se bar pobrinite da kroz sitne intervencije poput popravke slavine u kuhinji ili kupatilu, učinite svoju nekretninu funkcionalnijom.

Angažujte profesionalnog upravnika zgrade

Na cenu stana u velikoj meri utiče i opšte stanje zgrade u kojoj se nalazi, čistoća i izgled ulaza i hodnika, kao i stepen ispravnosti instalacija i kvalitet održavanja istih. Ukoliko Vaša zgrada ima upravnika koji će istinski brinuti o kvalitetu života stanara u njoj, stvorićete sebi ugodno mesto za život, ali i povećati vrednost vaše nekretnine onda kada poželite da je prodate.